Menu

Hoofdmenu


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/vhosting/f/vhost0028790/domains/rasfokkers.nl/htdocs/www/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Informatief


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/vhosting/f/vhost0028790/domains/rasfokkers.nl/htdocs/www/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Chihuahua Kennel

T'Land Van Aalst
Banner

advertenties

Statistieken


Warning: Creating default object from empty value in /home/vhosting/f/vhost0028790/domains/rasfokkers.nl/htdocs/www/modules/mod_stats/helper.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/vhosting/f/vhost0028790/domains/rasfokkers.nl/htdocs/www/modules/mod_stats/helper.php on line 83

Warning: Creating default object from empty value in /home/vhosting/f/vhost0028790/domains/rasfokkers.nl/htdocs/www/modules/mod_stats/helper.php on line 89

Warning: Creating default object from empty value in /home/vhosting/f/vhost0028790/domains/rasfokkers.nl/htdocs/www/modules/mod_stats/helper.php on line 106
Leden : 4
Artikelen : 1548
Weblinks : 3
Artikelen bekeken hits : 4751016

Wie is online

We hebben 23 gasten online

Login formulierWelk Ras past bij mij PDF Print E-mail

 

Hier zal wat meer informatie beschreven worden wat er allemaal bij komt kijken en hoe het beste een keus kunt maken voor het ras dat het best bij u past.

 

Om te beginnen is het belangrijk om een keuze van een ras te maken. U moet rekening houden dat elk ras andere behoeftes heeft en dat u bij u zelf moet nagaan wat u nou eigenlijk wel wilt en niet wilt.

Er is een groot verschil in honden qua energie, het ene ras heeft veel meer beweging nodig dan het andere ras. Bent u een persoon dat graag wandelt dan kunt u een ras nemen die veel beweging nodig heeft. Ben u niet echt een typ dat graag wandelt dan zult u op zoek moeten gaan naar een ras die dat niet echt nodig heeft en die aan het gewoon uitlaten genoeg heeft. Ook voor mensen die alleen stukken willen wandelen wanneer het u t komt of wanneer u zin heeft, ook daar zijn rassen voor.

Ook zijn er rassen wat echte werkhonden zijn, u moet dus rekening houden dat u echt met de honden moet gaan werken en trainen.

Ook qua karakter is een groot verschil tussen rassen. De vraag is dan weer wat verwacht u van uw hond. Een sociale hond, een echt allemansvriend, een terughoudende hond, een hond die alleen voor het gezin is. Zo zijn er ook rassen die erg dominant zijn naar andere honden, vind u dat niet erg om daar rekening mee te houden dan kan dat inderdaad ook een ras voor u zijn, maar wilt u een ras hebben dat met iedereen kan opschieten, dan zal een andere keuze zeer gewenst zijn. ( Let wel op, een goede socialisatie blijft altijd van groot belang, ongeacht welk ras u kiest, en u heeft zelf een hoop in de hand )

Ook moet u beseffen dat het ene ras meer aandacht nodig heeft dan het andere ras. Sommige rassen zijn zelfstandig en vragen niet te veel aandacht, maar er zijn ook rassen die graag knuffelen en het liefst de hele dag bij u op schoot zitten.

Ook moet u uw thuissituatie onder de loep nemen, bent u altijd thuis, of werkt u halve dagen ( als bij de partners hele dagen werkt dan word een hond zeer afgeraden!!! ) Bent u wat vaker van huis met doen en laten. Er zijn rassen die goed alleen thuis kunnen blijven maar er zijn zeker ook rassen die echt niet alleen kunnen blijven, tuurlijk wel voor een boodschap, maar aantal uurtjes kan een probleem zijn voor sommige rassen. Er zijn natuurlijk ook rassen die u makkelijk overal mee naar toe kan nemen en die zich goed aanpassen aan de omgeving waardoor ze geen hinder zijn voor andere ( mits ze goed gesocialiseerd zijn )

Ook de verzorging van een ras kan totaal anders zijn als andere rassen. U moet zich weer afvragen wat u wel wilt en wat u niet wilt. Er zijn rassen die elke dag weer geborsteld moet worden door hun lange haren, maar er zijn ook rassen die dat zeker niet dagelijks nodige hebben. Er zijn ook weer rassen die naar een trimsalon moeten om goed verzorgd te moeten worden. Ook zijn er natuurlijk de naakthonden, die ook hun verzorging nodig hebben, al hoef je die nooit te borstelen en vind u geen haar van in huis. Met dit soort honden moet u rekening houden dat hun huid vettig moet blijven en dat honden van dit ras dus regelmatig geolied moeten worden. U moet ook rekening houden met de zon, honden van dit ras kunnen namelijk een stuk sneller verbranden dan andere rassen ( al is te veel zon voor alle rassen niet goed, en is dus ook zeer van belang dat u uw hond niet te lang in de zon laat liggen )

Ook moet u rekening houden dat het ene ras meer kosten met zich mee kan brengen dan met andere rassen. Het ene ras heeft meer erfelijke afwijkingen dan andere rassen. U moet bv nagaan dat er rassen zijn die HD, entropion, Ed, patella enz kunnen hebben waardoor de kosten aardig kunnen oplopen, en zeker als u niet bij de juiste fokker terecht komt.

U moet ook rekening houden dat niet alle dierenartsen verstand hebben van alle rassen. Sommige rassen hebben echt een specialist nodig om een goed oordeel te kunnen geven wat eventueel uw hond mankeert. Ook hoor je vaak om je heen dat een dierenarts die geen verstand heeft van een bepaald ras, ( zeker de rassen die nog niet veel voorkomen ) dat een ras totaal verbouwd word, terwijl dat niet nodig blijkt te zijn. Een voorbeeld is dat toch zeker met een Shar-Pei, veel dierenartsen die een Shar-Pei zien, en niet die ervaring heeft met het ras, word al heel snel door de dierenarts beweerd dat hij geopereerd moet worden aan zijn ogen, lippen enz. Terwijl dat zeker niet het geval hoef te zijn, en voor dat u het weet heeft uw hond allerlei medische operaties ondergaan terwijl dat dus niet nodig hoefde te zijn. Het is dus zeer van belang dat u weet wat er in het ras omgaan qua problemen en daar dus de juiste dierenarts voor te vinden!!!

Het beste wat u kunt doen is een lijst maken met uw partner en eventuele kinderen wat u eigenlijk verwacht van een hond en wat u het liefst ziet in uw hond. Zoek op deze mannier uw keuze van uw ras.

Hier een aantal punten wat u kan helpen om de juiste keuze te maken voor het ras wat u zoekt.

  • Wat voor karakter zoek ik
  • Beweging
  • Allemansvriend of terughouden
  • Werkhond of luilak
  • Leergierig ras of een ras die niet slaafs is
  • Hoe gaat het ras met kinderen
  • Kan alleen thuis blijven of niet
  • Waakhond of geen waakhond
  • Kosten